" />
Skip to content

Ha ezt el tudod olvasni, jó agyad van!

7 év ago

414 words

 

3Z 4ZT B1ZONYITJ4 HOGY M1LY3N C5ODÁNL4TO5 DOLGOKR4 KÉP35 4Y 3MB3R1 4GY! 3LŐ55ZÖR N3HÉZ D3 M1R3 1D3 ÉR5Z MÁR 4UTOM4T1KU5AN OLVA5OD GONDOLKODÁ5 NÉLKÜL, T3HÁT N4GYON BÜ5ZKE L3H3T5Z M4G4DR4 M3RT C54K PÁR4N TUDJÁK 3LOLV4SN1 3ZT. H4 T3 3L TUDOD OLV45N1 T3DD K1 T3 15 4 F4L4DR4! : DD

 

Ezzel a kis kreatív tesztel felmérheted saját, képességeidet. Kicsit bele pillanthatsz abba is,  hogy a diszlexiások, hogyan láthatják a világot. Diszlexiások olvasásnál a fejükben össze keverednek a betűket. Mást olvasnak, mert máshogy is látják a világot. Ettől nem jobbak vagy rosszabbak csak mások.

A diszlexiások általában kreatívak, book-973894_960_720intelligenciájuk átlagosnál jobb, vagy annál is magasabb. Logikájuk és a memóriájuk igen jó. Ezért a fenti szöveget, akár probléma nélkül, kevés gondolkodással elolvassák. Talán észre sem veszik azt, hogy hiba volt a szövegben. Mivel az ő agyuk máshogy működik. Nincs kiegyensúlyozva a jobb és a bal agyféltekéjük… de ezen lehet változtatni.

Hogyan tudsz segíteni a diszlexiás gyermekednek?

A gyerek nem szereti a kritikát hallani. (Igazából, a felnőtt sem rajong érte.)

Ha sokat bántják őt amiatt, mert nehezen olvas, nem lesz hozzá kedve. Még akkor is, ha segíteni akarsz neki, csupán “jó szándékból” kijavítod, annak sem fog örülni. A sok kudarc sikertelenség elveheti a kedvét a tanulástól.
Ne sürgesd ,ha olvass vagy ha ír, adj több időt neki.
Ha motiválni szeretnéd gyermekedet dicsérd! Találd meg, mi az amiben ügyes, jól megy neki, és dicsérd meg érte!  Több kedve lesz a tanuláshoz, és kivirul. Dicséret mindenkinek jól esik. Próbáld ki, hogy a következő héten minden nap dicsérj meg valakit. Figyeld meg milyen érzés dicséretet adni. Nézd meg a másikat, akit megdicsértél, hogyan érzi magát a bókod hatására.

Kellemes mókás tanulást!
Kövess minket a Facebook-on.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com